Elégtételt venne a Centrum

Visszautasítja a Centrum Parkoló Kft. a Figyelő című hetilapban a társaságról megjelent cikket és a Magyar Demokrata Fórum megállapításait. A vállalkozás pert ifontolgat.

 
"Az elmúlt napokban a Figyelő c. hetilap nyomán társaságunkat megalapozatlan támadások érték, melyeket a  leghatározottabb módon visszautasítunk. Azon feltevések, illetve utalások, melyeket az MDF, illetve az említett iromány megfogalmaz, megalapozatlanok és képtelenek. Az ezt hangoztatókkal szemben, mind polgárjogi, mind büntetőjogi úton elégtételt kívánunk venni" - olvasható a Centrum közleményben.  A társaság közel tíz éves működése során, minden hatósági  vizsgálat "számunkra pozitív eredménnyel zárult" - tette hozzá a cég.

Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője elmondta: a  Magyar Demokrata Fórum nem a Centrum Parkoló Kft-vel kíván vitázni, hanem azokkal a döntéshozókkal, akik ilyen előnytelen szerződést  kötöttek az önkormányzatokkal. A párt az üggyel kapcsolatban nem kereste meg a céget, és a vállalkozás sem értesítette az MDF-et  arról, hogy pert fontolgat ellenük - közölte a szóvivő. Az MDF nem a Centrum Kft-től vár választ arra, hogy 1999 óta miért nem jegyezték be a Fővárosi Önkormányzatok Parkolás-szervező  Kft-t. Az MDF nem a Centrum Kft-től vár választ arra sem, hogy mi az önkormányzatok indoka arra, hogy az Első Mobilfizetést elszámoló Zrt-nek monopolhelyzete van" - fogalmazott Kerék-Bárczy Szabolcs.

A szóvivő szerint nem világos, hogy a Centrum Kft. mire akar  pereskedni. A cég nem akadályozhatja meg egy demokráciában, hogy egy  parlamenti vizsgálóbizottság vizsgálódhasson közterületet és sokszázezer embert érintő kérdésekben - tette hozzá.

Dávid Ibolya május 3-án sajtóértekezleten jelentette be, hogy parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Centrum Parkoló Kft. ügyében. Az ellenzéki párt a Figyelő című hetilapban megjelent írás alapján indítana vizsgálatot a parkolótársaság ügyeinek vizsgálatára. A lapban hét fővárosi kerület MSZP-s és  fideszes vezetése, valamint a Centrum Parkoló Kft. közötti gazdasági, személyes és politikai összefonódásról írtak tényfeltáró riportot - mondta akkor Dávid Ibolya.

A Figyelő április végén közölt írása szerint a Centrum tulajdonosi hátterében úgy tűnik, több politikus is áll. Kupper Andrásnak (Fidesz) azonos nevű nagybátyja 75 százalék fölötti  tulajdont szerzett a Centrum Parkoló Kft.-ben, de Somlyódy Csaba szocialista politikus is szerepelt a tulajdonosok között.

Az 1999-ben alapított Fővárosi Önkormányzatok Parkolási Társulása 2000-ben hirdetett nyílt pályázatot, amelyet a Centrum Parkoló Kft. nyert el tíz évre. Kezdetben a VI., VII., és a VIII. kerületben intézte a parkolási feladatokat a cég, majd 2001-ben az I., II., XI., és a XII. kerület is csatlakozott. A cég 32 ezer parkolóhely után szed díjat, nyolcszáz automatát üzemeltet - olvasható a kft. tájékoztatójában.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.