Az orosz vasútnak hirtelen gazdaságtalan lett a tallinni gyors

Az orosz állami vasúttársaság (RZsD) kedden bejelentette, hogy gazdaságtalan üzemeltetése miatt megszünteti a Szentpétervár-Tallinn útvonalon a vasúti személyszállítást.

Észtország és Oroszország között feszültté vált a viszony, miután Tallinn központjában április végén elbontottak egy szovjet hősi emlékművet.

Az RZsD szerint az alig néhány hete - március 31-én - újraindított vonalon nem volt elegendő utas a gazdaságos üzemeltetéshez. Az alacsony kihasználtság miatt a Szentpétervár-Tallinn személyvonatok közlekedésük első hónapja alatt mintegy 11.700 euró veszteséget halmoztak fel. A két város között május 26-ától állnak le a szerelvények, az intézkedés azonban a Moszkva-Tallinn vonatokat nem érinti.

Az Észtország és Oroszország között közlekedő tehervonatok száma az elmúlt két hétben a felére csökkent - közölték ugyanakkor kedden hivatalos észt források, azt feltételezve, hogy a visszaesésnek köze lehet a tallinni  szovjet emlékmű áthelyezéséhez.

Az észt vasúttársaság szóvivője szerint korábban átlagosan naponta 35 teherszállító vonat érkezett Oroszországból, míg hétfőn csak 17, kedden pedig 18 szerelvényt fogadtak.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.