Felszámolás fenyegeti az IL Ferrót

Az autók reklámmatricázását végző alvállalkozó huszonnégy órán belül felszámolási eljárást kezdeményez az IL Ferróval szemben. Állítja: nyolcezer ügyfele mellett neki sem fizet a cég - nála viszont többmilliós a követelés.

Kajtár András alvállalkozó nevében Menyhért Mészáros László lapunkat úgy tájékoztatta: az utóbbi másfél hónapban az IL Ferro Tatai úti telephelyén Kajtár cége látta el a reklámautókat matricával, azonban a szolgáltatás több millió forintos árát a cég nem egyenlítette ki. Szerintük a társaság vezetője a fizetési meghagyásra nem válaszol, illetve küldeményeiket nem veszi át, ezért úgy döntöttek, hogy huszonnégy órán belül felszámolást kérnek a cég ellen.

A Népszabadságnak sikerült elérnie Körmendi Ákost, az IL Ferro ügyvezetőjét telefonon, aki jogtalannak és nevetségesnek nevezte alvállalkozója követeléseit. Úgy emlékezik: egy hónappal ezelőtt szóban állapodott meg Kajtár Andrással a matricázási munka elvégzéséről. Arra a kérdésre, felszámolási eljárás esetén hogyan fogják teljesíteni az IL Ferro nyolcezer ügyfelének tett ígéretet, miszerint júniustól újra fizet a cég, Körmendi Ákos úgy fogalmazott: kizártnak tartja, hogy felszámolási eljárás indulna ellenük. Szerinte az alvállalkozóval csak szóbeli megállapodásuk volt, és az alvállalkozó nem teljesítette az abban foglaltakat.

Másképp látják ezt Kajtárék: szerintük bizonyítani tudják, hogy az utóbbi egy hónapban közel 900 autót matricáztak fel, matricánként néhány ezer forintért.

Felmatricázott autó az IL Ferro egyik ügyfélszolgálata elõtt. Beragadtak
Felmatricázott autó az IL Ferro egyik ügyfélszolgálata elõtt. Beragadtak
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.