Gyurcsányt tüntetők várták Debrecenben

Bár a debreceni Kossuth téri tüntetők készültek Gyurcsány Ferenc "méltó fogadására", a miniszterelnök akadálytalanul léphetett be az Aranybika szállóba, ahol helyi szocialista politikusokkal találkozott.

A sajtó ugyan hivatalosan nem értesült az MSZP elnökének részvételével rendezett pártfórumról, de Ágoston Tibor, a debreceni Kossuth téri tüntetők szóvivője egy nappal korábban a sajtónak is elküldte felhívását, amelyben "spontán véleménynyilvánításra" szólított fel Gyurcsány Ferenc érkezésének időpontjára.

Néhány tüntető össze is gyűlt az Aranybikánál pénteken délután, de a szálló környékét a miniszterelnök megérkezése előtt kordonokkal lezárta és kiürítette a rendőrség, az újságírókat pedig felszólították, hogy menjenek be a szálló halljába.

Gyurcsány néhány perccel fél öt előtt érkezett meg feleségével, s az őt üdvözlő helyi szocialista politikusokkal együtt ment a Bartók-terembe, ahol megkezdődött a zártkörű pártfórum.

Debrecen a második állomása annak a látogatássorozatnak, amelynek során a pártelnök-kormányfő és a pártelnökség tagjai a szocialista párt megyei és vidéki városi szervezeteinek vezetőivel találkoznak, nem hivatalos formában.

Gyurcsány csütörtökön a nógrádi megyeszékhelyen, Salgótarjánban vett részt hasonló, zártkörű rendezvényen.

A debreceni MSZP-fórum idején százan gyűltek össze az Aranybika előtti Kossuth téren a több mint kétszáz napja tartó engedélyezett Gyurcsány-ellenes tüntetésen. A tüntetők azt kiabálták, hogy "Gyurcsány takarodj!", miközben kihangosítva bejátszották a miniszterelnök tavalyi balatonőszödi beszédének néhány részletét. A helyi szónokok szerint Gyurcsány neve nem más, mint a hazugság szinonimája Európában, és ebből nem kér Debrecen.

A rohamrendőrök sorfalat álltak az Aranybika szálló és a mellette lévő épület között, miközben a pártelnök-miniszterelnök távozott. (MTI)

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.