Kétmilliós nyomravezetői díj Kádár sírjának meggyalázása ügyében

Kétmillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Kádár János és felesége sírját meggyalázók ügyében - közölte a rendőrség pénteken.

A díjat az kaphatja meg aki, "az elkövetőkre vonatkozóan olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével a tettesek azonosíthatók, bűnösségükre a gyanú megalapozottá válik és ismereteit (szükség esetén a tanú védelmére megtett intézkedések mellett) ismerteti" - olvasható a rendőrség honlapján.

A BRFK VIII. kerületi rendőrkapitánysága ismeretlen tettes ellen rongálás miatt indított eljárást, ezt péntektől a BRFK központi, erre a célra felállított nyomozócsoportja folytatja.

A rendőrségi honlapon látható az ellopott urna fényképe. Az urna aranyból készült, tetején és alján körbefutó fonott berakás van, fedele kicsúcsosodó, amely kör formában végződik, a körben fekete alapon piros kereszt, a kereszt négy pontján és közepén kör alakú díszítés található.

A rendőrségen az MTI érdeklődésére a nyomozás állásáról nem kívántak új információkat közölni, és nem kívánták kommentálni azokat a sajtóhíreket, melyek szerint a cselekménynek három tettese lehetett, akik közül az egyik feltehetően jártas volt az exhumálásban; vannak szemtanúk, akik feltehetően azt a járművet látták, mellyel a tettesek a helyszínről távoztak; az egyik kihallgatott biztonsági őr vallomása ellentmondásos volt, s hogy a rendőrség a helyszínen állítólag kéz- és lábnyomokat rögzített.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.