Amerikai nőszervezet tiltakozik a gyűlölettörvényünk ellen

A legnagyobb amerikai nőszervezet tiltakozik a gyűlölettörvény elfogadása ellen, mondván, hogy az lerombolná a szólás- és vallásszabadságot.

 

Az Amerikáért Aggódó Nők szervezete (CWFA) arra szólította fel Bush elnököt, hogy mindenképpen akadályozza meg a gyűlölet-bűncselekményekről szóló tervezet törvénnyé válását.

A CWFA szerint a radikális homoszexuális csoportok nyomására elkészült tervezet betiltaná egyebek mellett az olyan véleményeket, hogy az azonos neműekkel folytatott nemi élet erkölcsileg elítélendő. A szervezet álláspontja szerint a homoszexuálisoknak nem jár másokkal szemben kivételezett bánásmód, márpedig a törvényjavaslat a "különösen védett áldozat szerepébe" emelné őket.

Wendy Wright, a nőszervezet elnöke kijelentette: az áldozatokat azonos módon kell védelmezni az igazságszolgáltatásban, függetlenül a szexuális orientációtól. Az aktivista szerint ez a törvény felborítaná az egyenlő bánásmód elvét, sokan  kerülnének hátrányos helyzetbe, csak mert heteroszexuálisak.

Wright szerint ha ez a "veszélyes törvény" életbe lép, akkor a papokat is üldözni lehet majd a homoszexualitásról szóló bibliai tanítás hirdetéséért, a meleg irodalom terjesztését visszautasító kiadók ellen eljárás indulhat. Wright szerint Orwell 1984 című regényének szelleme kel életre, a békés beszédet büntetendő erőszakcselekménnyé akarják nyilvánítani.

(MTI)

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.