Baloldali szervezetek a sírgyalázásról

Több baloldali szervezet közös felhívásban ítélte el Kádár János sírjának meggyalázását.

A Magyarországi Munkáspárt 2006 arra kéri a lakosságot, hogy Budapesten a Kerepesi úti temető bejáratánál egy szál virággal vagy mécses meggyújtásával fejezzék ki szolidaritásukat Kádár János iránt vagy ilyen békés módon tiltakozzanak a sír meggyalázása ellen.

Az ország számos településén a helyi köztereken is hasonló akciót indítanak a párt helyi szervezetei.

"Meddig engedhető meg a politikai téboly fokozása? Meddig tűrjük el a barbár sötét erők utcai garázdálkodását, emlékművek megrongálását és a sírgyalázást. Állítsuk meg a gyilkos politikai tébolyt!" - olvasható a szerkesztőségünkhöz is eljuttatott dokumentumban, amelyet  Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége, a Magyar Antifasiszta Liga, a Kádár János Baráti Kör, a Marx Károly Társaság, a Május 1. Társaság, a Társadalmi Demokráciáért Mozgalom, a Magyar Szocialista Munkáspárt és a Magyarországi Munkáspárt 2006 jegyez.

A közlemény megfogalmazói elvárják, hogy "a hatalom a fasiszta háborús bűnösök rehabilitálása, az ordas eszmék terjesztőivel szemben tanúsított bátorító elnézés helyett végre határozottan fellépjen és megfékezze a sötét erőket."

Végül arra szólítanak, hogy  "A sírgyalázásra válaszoljunk Kádár János 95 születésnapjának és temetése 18. évfordulójának méltó megünneplésével."

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.