Újra felépülhet a leégett körmendi sajtgyár

A holland tulajdonosok újra felépítenék a leégett körmendi sajtüzemüket, az önkormányzat pedig kész anyagilag is támogatást nyújtani a munkahelyek megtartásához - közölte az MTI érdeklődésére kedden a város polgármestere.

Bebes István elmondta: szerdán tárgyalnak ismét a tulajdonosokkal Körmenden, akik eddig sem zárkóztak el attól a lehetőségtől, hogy újra felépítsék a leégett üzemet. A polgármester hangsúlyozta: nem elég az önkormányzat pozitív segítőkészsége, kormányzati segítségre is szükség lehet a munkahelyek megtartásához. Hozzáfűzte: egyelőre a hivatalos kárbecslés még nem történt meg, a tűzeset körülményeit a szakértői vizsgálat tisztázza majd. A tulajdonosok több mint 3 milliárd forintra becsülik a keletkezett kárt, bíznak abban, hogy a biztosító megtéríti majd ezt az összeget.

Bebes István megerősítette, hogy a holland cég korábban megvásárolta az üzem mögötti területet, fejlesztési tervei voltak Körmenden. A holland érdekeltségű World Proteins Kft. közel 4 ezer négyzetméteres üzemcsarnoka pénteken égett le, szinte teljes terjedelmében. A tűz a ládamosó helyiségben keletkezett, de átterjedt az üzem más részeire, köztük egy raktárra is, ahol sajtgyártáshoz, pizza készítéshez használt alapanyagokat és csomagoló anyagokat tároltak. A két napig tartó oltásban 22 tűzoltóautóval 85 tűzoltó vett részt.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.