Mindkét keceli kisgyerek kiheverte a mérgezést

Hazaengedték pénteken délután a mérgezést szenvedett testvérek kisebbikét, az  öthónapos csecsemőt is, akinek kétéves testvére már csütörtökön elhagyhatta a kórházat - közölte a Szegedi Gyermekklinika vezetője  az MTI-vel.
Túri Sándor hozzátette: mindkét gyermek tünetmentes, és már gyógyszert sem kell szedniük; a klinikára csak kontrollra kell  visszajárniuk.

A két kicsi két hétig feküdt a szegedi intézményben, miután  12-én életveszélyes állapotban, mérgezés gyanújával szállították  őket Kecelről a Tisza-parti városba.

A kisfiúkat aznap délelőtt vitte el édesanyjuk egy keceli  orvoshoz, mert egy állatgyógyászati, parazitaölő mérget tartalmazó  ampullából ittak. A Bács-Kiskun megyei rendőrség életveszélyt okozó  testi sértés vétségének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen  tettes ellen.

A kétéves kisfiú állapota gyorsabban javult, nála hamarabb  elhagyhatták az orvosok az ellenszer adagolását. Öthónapos testvérét  a múlt hét elején vették le a lélegeztetőgépről; a csecsemő -  valószínűleg az első, a mentőhelikopterben történt újraélesztése során - tüdőgyulladást kapott, ez azonban nem volt súlyos.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.