Szécsi Gábor, volt fideszes polgármester lesz Gyurcsány főtanácsadója

Májustól Szécsi Gábor, Kecskemét korábbi fideszes polgármestere, majd szabad demokrata önkormányzati képviselője Gyurcsány Ferenc miniszterelnök egyik főtanácsadójaként fog dolgozni, ezért lemond önkormányzati  képviselői mandátumáról. Ezt Szécsi Gábor újságírói kérdésre mondta  pénteken Kecskeméten, az SZDSZ helyi szervezetének sajtótájékoztatóján.

Májustól miniszterelnöki főtanácsadóként fogok dolgozni a kormányfő mellett; ez akkor válik hivatalossá, amikor a kabinet is bejelenti a hírt - mondta Szécsi Gábor, az SZDSZ önkormányzati  képviselője, akit a helyi szervezet csütörtöki, tisztújító ülésén ügyvivőnek is megválasztottak. A politikus a 2006-os országgyűlési  választáson az SZDSZ-MSZP képviselőjelöltjeként indult, majd az önkormányzati választáson már a két párt közös polgármester-jelöltje volt.

"Az én hírközlésem nem hivatalos tájékoztatás" - hangsúlyozta a politikus.

A sajtótájékoztatón Márton Zoltán, aki szintén önkormányzati képviselő Kecskeméten, elmondta, hogy várhatóan ő is kormányzati megbízatást kap, ezért valószínűleg szintén le kell mondania mandátumáról.

Márton Zoltán beszámolt az SZDSZ helyi szervezetének csütörtöki üléséről, ahol újraválasztották Zombori Mátyást, a korábbi elnököt.

Szécsi Gábort a Fidesz jelöltjeként 1998-ban választották meg Kecskemét polgármesterévé, majd 2002-ben nagy fölénnyel újraválasztották. A Fidesz helyi szervezete 2004-ben bejelentette, hogy megvonja a bizalmat Szécsi Gábortól, és nem indítja polgármester-jelöltként a következő választáson. Szécsi Gábor ezután kilépett a Fidesz szervezetéből. A 2006-os önkormányzati választáson  az SZDSZ-MSZP közös jelöltjeként indult a polgármesteri tisztségért,  de jelentős vereséget szenvedett Zombor Gábortól, a Fidesz jelenlegi  polgármesterétől. Listán azonban képviselői mandátumot szerzett, és az SZDSZ ellenzékben lévő frakciójában tevékenykedett.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.