Favágás csak passzussal

Aki saját ingatlanján fát akar kivágni, az engedélyeztetéséhez 2200 forintnyi illetékbélyeggel ellátott formanyomtatványt kell kitöltenie, és eljuttatnia a helyi építésügyi osztálynak - döntött a XV. kerületi önkormányzat.


Engedélyhez kötötte a XV. kerületi önkormányzat a magánterületen álló fák kivágását. Erről és a kerületet érintő egyéb változásokról Hajdu László (MSZP) polgármester beszélt csütörtökön a sajtónak.

A környezetvédelmi rendelet módosítása szerint annak, aki saját ingatlanján fát akar kivágni, a kivágás  engedélyeztetéséhez 2200 forintnyi illetékbélyeggel ellátott formanyomtatványt kell kitöltenie, és eljuttatnia a hivatal  építésügyi osztályához - mondta a polgármester, hozzátéve: ez  alól az öreg, kiszáradt, életveszélyes fák, illetve a gyümölcsfák kivételek.

További - a kerületet érintő - változásként számolt be a polgármester a Panel plusz programban sikeresen pályázó 18 tömbház  hamarosan kezdődő felújításáról. Ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy az összesen 2000 lakót érintő panelfelújítás teljes összege 1,2 milliárd forint, de ez az összeg három részre oszlik az önkormányzat, az állam és a lakók  között.

Az útfelújításokkal kapcsolatban Hajdu megjegyezte, hogy  2006-ban összesen 2,7 kilométernyi utat építettek és láttak el új aszfaltburkolattal, ami mintegy 200 millió forintjába került az önkormányzatnak.

A polgármester szerint 2006-ban az önkormányzat "erős gazdasági  mezőnyben jól szerepelt", hiszen a kerület bevételei - köszönhetően főleg az adóbevételeknek - 5,2 százalékkal bővültek. Ráadásul a költségvetésből futotta még arra is, hogy felújítsanak egy kerületi zeneiskolát, ami 360 millió forintba kerül, és növelhették a Palota-busz hatáskörét, így az már betér az Erdőkerülő útnál lévő nyugdíjas ház előtti 96-os busz megállójába is - tette hozzá.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.