Tubes: Pécs megtámadja az első fokú építési engedélyt

Valószínű, hogy Pécs önkormányzata megfellebbezi a Honvédelmi Minisztériumnak (HM) a Tubes-hegyre tervezett katonai lokátorra vonatkozó, a napokban kiadott építési engedélyét - közölte a város főjegyzője  csütörtökön.

A döntést a május harmadiki közgyűlés hozza meg. Jogászaink három olyan pontot találtak az engedélyben, amely nem egyeztethető össze a város építési szabályzatával - mondta el Papp Judit. Szavai szerint a HM engedélyének kiadása előtt engedélyezési eljárásra és elvi engedély kiadására lett volna szükség, továbbá problémák vannak a közművek tervezett kiépítésével és a helyszín közúti megközelíthetőségével is.

A honvédelmi tárca szombaton bejelentette, hogy az első fokú hatóságként eljáró HM építéshatósági osztálya kiadta a Tubes-hegyre tervezett katonai lokátor telepítésére vonatkozó első fokú építési engedélyt. Az engedély a Tubesen található honvédségi híradóobjektum korszerűsítésére, egyben a radarállomás telepítésére terjed ki, és az ügyfelek általi kézhezvételtől számított tizenötödik nap után válik jogerőssé, ha ez idő alatt senki nem fellebbez.

A radarépítést ellenző civilek azóta több fórumon jelezték: mindenképpen megtámadják a határozatot.

(forrás: MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.