Blatter és Platini levelet írt Gyurcsánynak

Az MLSZ elnöke a hét elején eltekintett Michel Platini "felelősségre vonásától", kedden cáfolta, hogy a magyar és a horvát labdarúgó szövetség kompenzációt kérne a 2012-es Európa-bajnokság pályázati előkészületeiért, szerdán pedig közölte, hogy a FIFA és az UEFA elismerését fejezte ki a magyar kormányfőnek a labdarúgás érdekében végzett tevékenységéért.

MTI-jelentés, április 25. szerda: Joseph Blatter, a nemzetközi (FIFA) és Michel Platini, az európai szövetség (UEFA) elsőszámú vezetője levelet írt Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek, melyben elismerték a  kormányfőnek a labdarúgás érdekében az utóbbi időben végzett tevékenységét - tájékoztatott a Magyar Labdarúgó Szövetség.
Blatter egyenesen a Miniszterelnöki Hivatalba címezte sorait, míg Nyonból az éppen Budapesten tartózkodó UEFA-szakemberek kézbesítették Platini köszönetét.
"Mindkét futballvezető arról is tájékoztatta a kormányfőt, hogy a Kisteleki István MLSZ-elnökkel folytatott hétfői tárgyalásaik során részletes ismertetőt kaptak azokról a fejlesztési programokról, amelyek meghatározzák a magyar szövetség jövőbeni ténykedését. Valamennyit szimpátiával fogadták és azokat mind a FIFA, mind az UEFA jelentős támogatásban részesíti" - olvasható az MLSZ levelében.

Tudósítás és glossza a Népszabadságban, április 27. péntek:

Senki ne pusmogjon vélt előnyökről
"Az MLSZ elnökének sorozatos hibái vezettek ahhoz, hogy a 2012-es Eb-rendezésre benyújtott horvát-magyar pályázat egyetlen szavazatot sem kapott az UEFA végrehajtó bizottságától" - mondta Bodnár György, a hazai futballügyekben nemegyszer bizonyítottan tájékozott üzletember.
..."Az elnök most arra büszke, hogy a FIFA több százezer dollárral támogatja az utánpótlás-nevelési és a pályaépítési programot. De hasonlóképpen patronálja Liechtensteint, San Marinót, Pakisztánt, Szíriát vagy Üzbegisztánt. Erre kell felvágni?" Tovább az Anonymus a Ligetben című íráshoz >>>>

Az UEFA szeret
"Mind a horvát, mind a magyar labdarúgó-szövetség panaszos levelet írt Platininak, de mire a színe elé járult, a kandúrból nyávogó kiscica lett; kiderült, hogy az UEFA elismeri a futball terén tett erőfeszítéseinket, és szeret bennünket, de nagyon..." T.E. glosszája >>>>

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.