Időközi választás lesz Sellyén

Feloszlatta magát a baranyai Sellye képviselő-testülete szerdán tartott rendkívüli ülésén - közölte Szpisják Pál képviselő. A testület tizenkét tagjából nyolcan szavaztak az önfeloszlatás mellett, négyen ellene voksoltak - mondta el a politikus.

Szpisják Pál elmondta: az Ormánság fővárosának tartott, 3100 lelket számláló Sellyén hetvenöt napon belül időközi választásra kerül sor, addig azonban Förster Gyula polgármester és a testület a helyén marad. 

Szpisják Pál magyarázata szerint minderre azért került sor, mert a képviselők többsége úgy döntött, morális okok miatt a jövőben nem kíván együtt dolgozni a város első számú vezetőjével. Elmondta: a feloszlatás hátterében a polgármester feleségének ingatlanvásárlása áll. Az asszony Sellyén hatmillió forintért vett telket egy tönkrement pécsi vállalkozástól. Az ingatlant később Förster Gyula a városnak felajánlotta megvételre, azt ígérve, hogy haszon nélkül továbbadja az önkormányzatnak - tette hozzá. 

A képviselők többsége szerint azonban a polgármester nem mondott igazat, mert a telket egymillió forinttal drágábban kínálta a városnak.

Lapunk a mai képviselő-testületi ülés előtt kérdezte az érintetteket, akik így vázolták a helyzetet: "Förster Gyula azt mondja: az előző testülettel jól ment a munka, a mostanival azonban nem. A polgármester ezt azzal magyarázza, hogy három volt vetélytársa is bejutott a 12 tagú testületbe, s ők a megbuktatására törnek.
Szpisják Pál, az egyik volt polgármester-jelölt csak legyint erre a felvetésre. Szerinte ő és még hat képviselőtársa azért akarják lemondatni Förstert, mert a polgármester becsapta a testületet."

(forrás: MTI, Népszabadság)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.