Emberirtásra buzdító honlapok

Cigány- és zsidóellenes, magyar nyelvű honlapok jelentek meg az interneten. A magyarországi és németországi bejegyzésű domain-néven elérhető hungarista szellemiségű oldalak a cigányok és a zsidók kiirtására buzdítanak, és a "nemzetiszocialista" eszmét hirdetik. A rendőrség  vizsgálja a honlapok tartalmát.


Az egymáshoz kapcsolódó oldalakon az árpádsávos zászló és a skinhead mozgalom dicsőítése mellett Adolf Hitlert és Szálasi  Ferencet éltető videók, zenék és írások tölthetők le. Az egyik honlap domain-nevének tulajdonosa - a regisztráció  szerint - egy miskolci férfi.

Szabóné Csontos Stefánia alezredes, a Nemzeti Nyomozó Iroda  helyettes szóvivője az MTI érdeklődésére szerdán azt mondta:  vizsgálják az internetes honlapok tartalmát, és amennyiben  bűncselekményre utaló adatok merülnek fel, megindítják az eljárást.

Két évvel ezelőtt hasonló tartalmú honlap jelent meg az  interneten, és akkor a rendőrség több feljelentés nyomán eljárást  indított, majd ügyészségi állásfoglalás alapján bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást.

 (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.