Öt magyar pozíció

Rövid szünet után folytatódik az Ungarischer Akzent németországi magyar kulturális évad. Kreatív, érzékeny, hallható, határtalan - ezek Magyarország germániai imázsának hívószavai.

Az idei mottó: Ungarn - fünf positionen. Az évad szervezői öt német szövetségi tartományban, öt magyar témakörben öt súlypontot, azaz Akzentet határoztak meg. A folyamatos, állandó érdeklődés fenntartása érdekében a "hangsúlyok" egy-egy nagyrendezvényhez kapcsolódnak.


A baden-württembergi sorozat alcíme: Kreatív Magyarország. Központjába a magyar innováció és eredetiség, valamint a magyar-német-osztrák közös rendezésű Kempelen-kiállítás került. Az érzékeny Magyarország alcímű türingiai programok az Erzsébet-év jegyében zajlanak majd. A Hagyomány és modernitás - hallható Magyarország program széria keretében hazánk lesz az idei Schleswig-Holstein Zenei Fesztivál díszvendége, így számos városban mutatkozhatnak be "ungarischer" zenészek, például Timmendorfban, Flensburgban, de Hamburgban is.

Észak-Rajna-Vesztfália tartományban Magyarország határtalansága kap hangsúlyt. Európa 2010-es Kulturális Fővárosa, azaz Pécs pozicionálásának jegyében a dél-magyarországi kulturális életből, annak is a fiatalok által képviselt szeletéből kap ízelítőt a német közönség.

Az évad jó hosszan kitartott záróakkordjaként novemberben egyhetes nyitófesztivál keretében adják át a nagyközönségnek az új berlini Collegium Hungaricumot

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.