Még vevő nélkül a Bábolna-cégek

Nem volt sok eredménye a Bábolna Zrt. két gazdaságára kiírt privatizációs pályázatnak. Az elsősorban juh- és birkatartást végző szendrői társaság esetében "további információszerzés érdekében" 30 nappal elhalasztották az eredményhirdetést - tájékoztatta lapunkat Kocsis Péter, a lebonyolítást végző Gordius Consulting vezérigazgatója.

Erre a társaságra - úgy tudjuk - hárman kandidáltak. A csupán ingatlanjai és gépei miatt értékes kerteskői gazdaság esetében a közgyűlés eredménytelennek nyilvánította a pályázatot, a tendert a napokban újra kiírják május 29-i beadási határidővel. Az érvénytelenség oka, hogy az előírt feltételeket több esetben sem sikerült teljesíteniük az indulóknak. A pénzügyi feltételek azonban nem okoztak volna gondot. A szendrői gazdaság minimumárát 232 millió forintban, míg a kerteskőiét 200 millióban határozták meg. Emellett a készlet- és az állatállomány 240 millió forintot tesz ki.

Mint korábban írtuk, a tulajdonos igyekezete érthető: csupán a két gazdaság eladása áll útjában a Bábolna Zrt. privatizációjának. A leginkább a földvagyona miatt értékes mezőgazdasági társaság magánosítását a kormány tisztán növénytermesztő cégként képzeli el, így az ezen tevékenységi körbe nem tartozó oldalágakat le kell metszeni. Ha május végére új tulajdonoshoz kerül a két társaság, akkor az ÁPV Rt. meghirdetheti a Bábolna Zrt. eladását, amit még 2006-ra tervezett.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.