Pályázati önrész lesz a laktanya árából

Pétervására képviselő-testülete másodszori próbálkozásra értékesítette a helyi laktanyát. A Bem József laktanya az Eurofour-Invest Kft.-é lett.

A katonai objektumban szolgáló tisztek ellátása jó bevételt jelentett az észak-hevesi településnek, míg a 150 polgári alkalmazott a térségi foglalkoztatást javította. A laktanyabezárás után állami kezelésbe került az ingatlan, amelyre a helyi önkormányzat 2004-ben nyújtotta be az igényét. Azután 2006-ban megtörtént a vagyonátruházás, és a város tulajdonába került a laktanya. Hasznosítását azonban nem látták biztosítottnak a helyiek, az őrzés és a fenntartás sok pénzbe került.

Trombitás Dániel, a nyertes ingatlanbefektető kft. ügyvezetője elmondta: a 10,5 hektár területen fekvő objektumban 17 ezer négyzetméter a beépített terület. Terveik szerint - folytatta - az egykori irodaépületeket idősek otthonaként hasznosítanák befektetői pénzből. Három cég máris raktározás céljára bérel épületet. Szeretnének létrehozni egy bevásárlóközpontot.

Pál László, a város polgármestere kifejtette: az értékesítésből származó bevételből a második Nemzeti fejlesztési tervben való részvétel önrészének biztosítására használják fel, és így akár megtízszereződhet a pénzük. Pályázni fognak a városközpont rekonstrukciójára, utak és járdák felújítására és a belvízelvezető rendszer kiépítésére.

A pétervásárai laktanya épületeiben munkahelyeket teremtenek
A pétervásárai laktanya épületeiben munkahelyeket teremtenek
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.