EURO 2012: a Fidesz-KDNP Gyurcsányra mutogat

Két ellenzéki képviselői is bírálta a kormányt és a miniszterelnököt az elveszített labdarúgó Eb-pályázat miatt napirend előtt hétfőn a parlamentben.

Simicskó István (KDNP) szerint "Gyurcsány Ferenc árnyéka rávetült Cardiffra", és az UEFA jobban bízik Ukarjna gazdasági-politikai fejlődésében, mint Magyarországéban. "Az európai döntéshozók az összevetés során nem értékelték a dübörgő magyar gazdaság eredményeit, és a nagyot ugró pannon puma helyett csak egy, a talajba fúródott, útját kereső szegény vakondot láttak" - hangoztatta. Emlékeztetett arra, hogy 2004-ben Magyarország még hat szavazatot kapott. Mi történt az elmúlt két évben? - tette fel a kérdést. Hangsúlyozta: érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy jó-e, ha Gyurcsány Ferenc az ilyen és ehhez hasonló eseményekre kiutazik, mert nemcsak itthon, hanem az unióban sem hisznek neki. Nem lenne-e itt az ideje, hogy lecseréljék a csapatkapitányukat? - kérdezte a szocialistáktól az ellenzéki képviselő.

Bánki Erik (Fidesz) arról beszélt, hogy az elbukott labdarúgó Eb-pályázat miatt kialakult helyzetben egy világos, egyszerű, a magyar sport megújítását célzó programra van szükség. Bírálta a miniszterelnököt többek között azért, hogy a pályázatra áttekinthetetlen papírtömeget produkáltak a készítők ahelyett, hogy a kormány betartotta volna korábbi stadionépítésre vonatkozó ígéreteit.

A kormány nevében Lamperth Mónika visszautasította és méltatlannak nevezte a bírálatot. Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter szerint szégyenteljes dolog, hogy az ellenzéki képviselők a miniszterelnök gyalázására használják fel az Eb-pályázat eredményét. Kiemelte: a döntés nem Magyarország megítéléséről szólt. Azt ajánlotta az ellenzéki képviselőknek, hogy figyeljenek oda Mészöly Kálmán szavaira. Lamperth Mónika felhívta a figyelmet arra, hogy hamarosan a parlament elé kerül a sportstratégia, amelyről egyeztetnie kellene a pártoknak.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.