Két bronzérem a szófiai birkózó Eb-n

A szófiai birkózó Európa-bajnokságon bronzérmes a szabadfogás 60 kg-os kategóriájában Wöller Gergő és a
84 kilogrammos,
kétszeres Eb-aranyérmes Ritter Árpád is. A 120 kg-os Aubéli Ottó ötödik helyen végzett.

A 120 kg-os Aubéli Ottó az ötödik helyen végzett a szófiai birkózó Európa-bajnokságon, a szabadfogásúak között. A magyar nehézsúlyú délelőtt egészen az elődöntőig menetelt, ott azonban az ukrán Szerhij Priadun nagy csatában legyőzte őt. A korábbi Eb- és vb-bronzérmes Aubéli a bronzmeccsen a grúz Alex Mobadzéval találkozott, akivel az elődöntőhöz hasonló kiélezett meccset vívott. Maróti István csapatvezető tájékoztatása szerint a magyar kiválóság jól birkózott, ennek ellenére az első és a második menetben is Mobadze volt egy picivel eredményesebb.

A szabadfogásúak első napján a kétszeres Eb-aranyérmes Ritter Árpád (84) az orosz Ketojevtől kapott ki. Ritter Árpádot legyőzője, az orosz Ketojev "továbbvitte" a vigaszágra, ahol elsőként - a bronzmeccs lehetőségéért - az olasz Jackson Vaillanttal találkozott, és a várakozásoknak megfelelően könnyedén győzött. A bronzmeccsen Ritter Árpád a fehérorosz Sziarhej Borcsankát győzte le.

A nyitómérkőzésén alulmaradt Szabó Czibolya Gábor (55 kg) és Szabó Róbert (66) egy vereséggel, helyezetlenül zárt.
Vasárnap a szabadfogás 60 kg-os kategóriájában szereplő Wöller Gergő bronzérmet szerzett a szófiai birkózó Európa-bajnokságon.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.