Találkozás a hétfejű sárkánnyal

A Katáng  2005-ben, Vácon alakult azzal a céllal, hogy új, sajátos hangzásvilággal szólítsa meg a gyerekeket. Ez a "katángos" zenei világ több forrásból táplálkozik: magába olvasztja a kelta zene, a magyar népzene és a klasszikus zene elemeit. Az így nyert ötvözet a mesék birodalmát idézi.


A Katáng zenekar lesz a Petőfi csarnok Bon Bon matinéjának fellépője április 24-én. A gyerekeknek szóló program délelőtt fél tízkor indul.
 
A Katáng 2005-ben, Vácon alakult azzal a céllal, hogy új, sajátos hangzásvilággal szólítsa meg a gyerekeket. Ez, a "katángos" zenei világ több forrásból táplálkozik: magába olvasztja a kelta zene, a magyar népzene és a klasszikus zene elemeit. Az így nyert ötvözet a mesék birodalmát idézi. A hangulat megteremtésében központi szerepet játszik a kelta hárfa állandó jelenléte.
 
A zenekar kiemelten fontosnak tartja a gyerekközönség animálását, bevonását a zenélésbe, a belső képek fejlesztését a zene által. Ezáltal a gyerek alkotóként vesz részt a koncerteken, a zenét beépíti magába s nem "csak" kívülállóként hallgatja. Ennek köszönhetően minden egyes koncert új kalandot jelenthet számára.
 
A Katáng "Az üveghegyen túl..." című műsora zenés-verses kalandozás a mesék földjén, melynek során az utazók találkoznak a hétfejű sárkánnyal, tündérrel, óriással, a világszép királykisasszonnyal és még sok mesés teremtménnyel. Bensőséges hangulatú dalaikhoz a magyar irodalom jeles költőit (Horgas Béla, Kányádi Sándor, Varga Imre, Gazdag Erzsi, Verseghy Erzsébet, Kiss Dénes, Takács Zsuzsa) hívják segítségül. Az előadás létrejöttében fontos szerepet szánnak a résztvevő közönségnek, azaz a 4-10 éves korosztálynak.
 
Az előadás kivívta 2006-ban a Budapesti Tavaszi Fesztivál-Fringe szakmai zsűrijének elismerését, zenei anyaga 3. helyezést ért el a Regejáró Misztrál Fesztivál Dalnokversenyén, és különdíjat nyert a Kaleidoszkóp Nemzetközi Versfesztiválon 2006-ban.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.