A Magyar Televízió és a Népszabadság az Adriáról jelenti

A Magyar Televízió a nyári főszezonban, júliusban és augusztusban a horvát Adriáról jelentkezik a híradókban, hogy a legfrissebb információkkal lássa el a tengeri üdülésre készülő magyar turistákat - jelentette be Rudi Zoltán. A Népszabadság egy munkatársa, Féderer Ágnes is leköltözik az Adriára, hogy online tudósítson a helyszínről.

A Népszabadság munkatársa, Féderer Ágnes leköltözik az Adriára, május elejétől Splitből szerkeszti a Nol Adriát.

Az újságírónő - aki az Adriai tenger nagy szerelmese - az MTI-nek elmondta, hogy az Adria nevű microsite-ot írja, szerkeszti, ahhoz fotókat készít és továbbít, s blogot is fog írni a helyszínről.

Úgy tervezi, hogy a sokoldalú tájékoztatás érdekében rövid politikai híreket is ad, olyanokat, amelyek a magyarokat is érdekelhetik, a gazdaságra is figyel, mert egyre több befektető jelenik meg a tengerparton, de elsősorban turistáknak olyan praktikus információkat akar közölni, mint például, hogy hol kell letérni az autópályáról, hol van közlekedési dugó, merre van menekülő útvonal, lesz-e vihar a tengeren, vagy hol van a legszebb strand.

Féderer Ágnes írni akar a gasztronómiáról, a vitorlásokról és arról is, hogy neki melyik horvát sör ízlik a legjobban, tehát egy Horvátországot szerető magyar szemével kíván tájékozódni és tájékoztatni.

Kert Attila, az MTV hírigazgatója csütörtökön az MTI-nek megerősítette, hogy elvi megállapodás született a horvát és a magyar közszolgálati televízió elnöke között a nyári együttműködésről.

Arról van szó, hogy a horvát Adriáról egy magyar szerkesztő és egy operatőr rendszeresen jelentkezik a híradóban, és ad információkat a közlekedési helyzetről, az időjárásról és minden, a turistákat érintő információról.

A magyar stáb székhelye Splitben, a dél-adriai nagy kikötővárosban lesz, ahol a regionális tévé stúdiója áll a rendelkezésükre - tette hozzá.

Marin Skenderovic, a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviselője elmondta az MTI-nek, hogy évente mintegy 500 ezer magyar keresi fel az adriai üdülőhelyeket, másik 500 ezer pedig otthonról figyeli hozzátartozói barátai nyaralását.

A képviselő ezért nagyon fontosnak tartja, hogy az utazók és az otthon maradottak is minél több információhoz jussanak. Ehhez adhat sok segítséget a magyar tévések dalmáciai munkája, amelyhez a Horvát Idegenforgalmi Közösség minden támogatást megad.

(MTI)

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.