Keserű a partner

A cardiffi hír döbbenetet, csalódást és keserűséget váltott ki Horvátországban, ahol a lakosság többsége abban reménykedett, hogy a magyar-horvát pályázat lesz a nyerő.

Az index.hr internetes portál szerint bejelentésével Michel Platini "sokkolta a labdarúgóvilágot". Több horvát edző és futballszakember mindazonáltal már sejti az UEFA-állásfoglalás valódi okát. Szerintük ennek a lényege: a pénz, a kulisszák mögötti lobbitevékenység és a piaci szemlélet legyőzte a szakmai érveket.

A másik vezető horvát hírportál, a net.hr sajnálattal állapítja meg, hogy sem a ragyogó pályázati prezentáció, sem a világűrből érkező biztatás nem segített. Röviddel az UEFA-bejelentés után Vlatko Markovic szövetségi elnökkel és "magyar kollégáival" kapcsolatban olyan hírek jelentek meg a horvát sajtóban, hogy csapnivalóan kampányoltak, s emiatt senki sem támogatta a pályázatot a szavazáson.

A voksolás eredménye sokkolta és elszomorította Miroslav Blazevicet, az 1998-as franciaországi labdarúgó-vb-n bronzérmet szerző válogatott szakvezetőjét. A 72 éves, korábbi szövetségi kapitány meg volt győződve arról, hogy "kifogástalan pályázatunkkal mi nyerjük az Eb rendezési jogát". A horvát válogatott egy másik ex-szakvezetőjét, Otto Baricot ugyancsak letaglózta az UEFA határozata. Kijelentette: a döntés rossz hatással lesz a horvát labdarúgásra.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.