Megvannak a Bábolna-leányok kérői

A várakozásoknak megfelelően az értékelőbizottság tegnap megnevezte és a tulajdonosok elé terjesztette a Bábolna Zrt. két leányvállalatának vevőire tett javaslatát - nyilatkozta lapunknak a Kocsis Péter, a lebonyolítást levezénylő Gordius Consulting vezérigazgatója.

Mint tegnap megírtuk a Bábolna szendrői és kerteskői leányvállalatának privatizációs eljárása a végső stádiumba jutott, s az értékelőbizottság előterjesztését a tulajdonosi jogok sajátos helyzete, s az ebből fakadó speciális értékesítési konstrukció miatt a Bábolna közgyűlésének valamint a Nemzeti Földalap (NFA) elnökének is jóvá kell hagynia. Amíg ez nem történik meg addig Kocsis Péter a leendő tulajdonosok nevét és ajánlataik nagyságát sem kívánta megnevezni, ám mint mondta, az eredmény napokon belül nyilvánossá válik. A fejleményekből és szavaiból azonban arra lehet következtetni, hogy a társaságok eladására ezúttal nagy esély van.

A tulajdonosi döntések után sem tesznek azonban pontot a történet végére. Következő lépésként ugyanis az értékesítésben érintett - a privatizációban "részvevő" mintegy 6600 hektárnyi földterület miatt - több mint 30 település önkormányzatán a győztes ajánlatot ki kell függeszteni. Ezáltal kell biztosítani az elővásárlási joggal rendelkezőknek - például telekszomszéd gazdálkodóknak, őstermelőknek - a befutó pályázattal megegyező vagy annál jobb áron a földvásárlás lehetőségét. Az igényeiket a kifüggesztés után 15 napig nyújthatják be az opciókkal rendelkezők. Amennyiben ezek az eljárások kifutnak akkor sokak örömére végre a Bábolna privatizációs eljárása is érdemben megkezdődhet.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.