Iskolaátszervezések ellen tiltakoztak az újbudai MDF-székháznál

Virággal egy voksért mottóval szervezett tüntetést az újbudai Fidesz a XI. kerületi MDF-székház előtt az iskolabezárások ellen. Jankó István, az újbudai Fidesz elnöke elmondta, a demonstrációra azokat hívták, akik nem értenek egyet az újbudai önkormányzat iskolaracionalizálási terveivel.

A fideszes politikus utalt arra, hogy Fodor Vince (MDF) alpolgármester szavazata döntő lehet az iskolák átszervezésével kapcsolatos döntéseknél, ezért hirdették meg a demonstrációt "virággal egy voksért" mottóval. A demonstráció végén, amelyen mintegy harmincan vettek részt, virágot helyeztek el az MDF-székházban, ahol egyetlen fórumos politikussal sem találkoztak.

A tiltakozás előzménye, hogy a kerületi képviselő-testület MSZP, SZDSZ, MDF többsége legutóbbi ülésén egy szándéknyilatkozatot fogadott el az újbudai fenntartású iskolák átszervezéséről. A kerületi vezetés szándéka szerint 2008 szeptemberétől több középiskolát átadnának a fővárosnak, illetve általános iskolákat is összevonnának úgynevezett kimenő rendszerben. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.