"Kedden este még mi álltunk nyerésre"

Schmitt Pált, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökét meg is lepte a cardiffi döntés a 2012-es Eb-rendezésről, meg nem is.

A már Amszterdamban tartózkodó sportdiplomata szerint szoros lehetett az eredmény, mert kedd este Walesben még olyan hírek terjedtek el, hogy a horvát-magyar anyag áll nyerésre. "Nagyon sajnálom, mert nagyon sok erőfeszítés volt a pályázatunkban" - jelentette ki Schmitt Pál, aki szerint a döntést befolyásolhatta, hogy a két győztes ország összesen mintegy 100 milliós piacot is jelent, míg Magyarországon és Horvátországban összesen alig 15 millió ember él.

"Nem szabad feladni, most megalapoztuk egy következő kandidálás lehetőségét. Ne ítélkezzünk gyorsan, egyelőre elemezni kell, hogy mit tettünk rosszul. Jó kezekbe kerül az Európa-bajnokság, de óriásit lendített volna a magyar sportéleten egy sikeres pályázat."

A MOB elnöke emlékeztetett arra, hogy a lengyelek és különösen az ukránok óriási erőkkel vonultak fel Cardiffban, ahol nemcsak a két államfő volt jelen, hanem olyan világhírű volt és jelenlegi sportolók is, mint Szergej Bubka rúdugró, Andrij Sevcsenko, a Chelsea labdarúgója, Oleg Blohin korábbi futballsztár és az ökölvívó Klicsko fivérek.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.