Kóka János pert nyert a Heti Válasz ellen

Az SZDSZ elnöke pert nyert a Heti Válasz ellen hétfőn; az elsőfokú ítélet szerint a hetilap hamisan állította, hogy Kóka János színlelt vagyonbevallást tett közzé - közölte a liberális párt az MTI-vel kedden.

Az SZDSZ közleményében kifejti: az elsőfokú ítélet arra kötelezi a hetilapot, hogy a címlapján és a cikkei között is helyreigazító közleményt jelentessen meg, mivel Kóka János vagyonbevallásai mindenben megfeleltek a jogszabályoknak.

"Mi, liberálisok tiszteljük a sajtószabadságot, súlyosan elítéljük azonban, ha e jog gyakorlása mások méltóságát, jó hírnevét, becsületét csorbítja. Bízunk abban, a jogerős ítéletet követően a Heti Válasz megfelelő formában megköveti az SZDSZ elnökét, és a jövőben tartózkodik a jogsértő cselekményektől" - írták a szabad demokraták.

A liberális párt közleményében felidézte, hogy tisztújító küldöttgyűlésüket megelőzően a Heti Válasz című folyóirat két különböző lapszámában Kóka Jánost alaptalan rágalmakkal illette. A politikus mindkét esetben helyreigazítási kérelemmel fordult a laphoz, azonban az újság ezt megtagadta. Kóka János ezért fordult bírósághoz.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.