Április 23-án két előadó lesz a Mindentudás Egyetemén

Wendelin Werner 17.30 órai kezdettel tart előadást, őt 19.30-kor Csépe Valéria követi a Mindentudás Egyetemén, amelyek élőben nézhetők az interneten, Csépe Valéria előadása a Duna II Autonómia csatornán is látható lesz. A rendezvény helyszíne a Jövő Háza Teátruma, a belépés ingyenes.

Megvizsgálhatjuk a nagy számú, véletlenszerűen viselkedő elemekből álló rendszerek magasabb szintű tulajdonságait is. Kiindulhatunk például az olyan fizikai rendszerekből, melyekben az alacsony szintű rendezetlen struktúrákból szervezettebb, magasabb szintű rendszerek alakulnak ki. Véletlen rendszerek címmel Wendelin Werner francia matematikus előadásában bemutatja az ilyen rendszerek matematikai leírhatóságát.

A beszéd az ember evolúciójának olyan "terméke", amelyre agyunkat a természet már megszületésünk előtt felkészítette. Ugyanígy felruházta volna azokkal a mechanizmusokkal is, amelyekre támaszkodva akár formális oktatás nélkül is megtanulunk olvasni? A mai pszichológia és idegtudomány válasza az, hogy nem, illetve nem teljesen. Erről beszél Csépe Valéria Miért csak az ember olvas? című előadásában.

Az előadásokra itt lehet jelentkezni >>>>

Az előadás élő internetes közvetítése itt érhető el >>>>

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.