Nyálzene-ellenes "forradalom" Debrecenben

A korunkban szinte mindent, a bevásárlóközpontokat, a közterületeket, a szórakozóhelyeket elöntő "nyálzene" ellen tiltakoztak hétfőn az első magyar nyálzene-ellenes forradalom résztvevői - közölte Váradi Ferenc, a nyálzene-ellenes forradalmi bizottság tagja.

A résztvevők a Debreceni Egyetem előtti szökőkútnál látványos performansz keretében "nyálzenei" CD-ket fojtottak vízbe. Fő céljuknak az igénytelen és mindent ellepő "nyáláradat" megfékezését jelölték meg. Váradi Ferenc elmondta: eddig mintegy kétszázan léptek be nyálzene-ellenes kulturális egyesületükbe, és civil szervezetük rövidesen országossá növi ki magát, ugyanis már tizenegy városból jelentkeztek csatlakozni kívánók.

A nyálzene-ellenes forradalom résztvevői "Mit kíván a magyar nemzet 2007" címmel 12 plusz egy pontban fogalmazták meg követeléseiket. Ebben egyebek mellett szorgalmazzák, hogy ne rombolják tovább gyermekeink ízlését nyálzenével, s követelik, hogy az óvodák, az iskolák környékén 250 méteres körzetben tiltsák be a nyálzene hallgatását.

Szeretnék elérni azt is, hogy a kettőnél több képzavart tartalmazó dalszövegeket az emberek fütyüljék ki, s legyen tilos azokat kinyomtatni is - olvasható követeléseik között.

Váradi Ferenc végezetül elmondta: a jövőben számos rendezvénnyel kívánják felhívni a figyelmet törekvéseikre annak érdekében, hogy a nyálzene mellett időnként alternatívához, más típusú zenékhez is hozzájuthassanak a fiatalok.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.