Durvuló City-vita: Pál levele Tónihoz

Egy szerencsétlenül sikerült mondat utóélete. A volt polgármester továbbra sem szüntetné meg az V. kerületet, utódjának pártja mégis ezzel vádolja. Steiner Pál nyílt levéllel vág vissza, amelyben letónizza Rogánt.


Egyre nagyobb hullámokat vet Steiner Pál (MSZP) volt belvárosi polgármester, jelenleg városházi városfejlesztési tanácsnok rosszul sikerült megjegyzése az V. kerület jövőjéről. Mint arról lapunk hírt adott, Steiner egy, a belváros fejlesztéséről szóló szakmai konferencián azt találta mondani: az V. kerületet meg kell szüntetni, és a kormány kezébe adni. A szocialista politikus később lapunknak pontosította kijelentését: ő csak az 1990-es években született City-koncepciót említette, amely szerint a belső kerületek fejlesztését és költségvetését az államkasszából kellene biztosítani.  

Az V. kerületi Fidesz frakcióvezetője, Puskás András hétfő délelőtt a pontosítás ellenére bírálta az MSZP-t, amiért a szocialisták meg akarják szüntetni a belvárost. Steiner emiatt nyílt levelet címzett Rogán Antalnak, az V. kerület fideszes polgármesterének. A levélben a szocialista politikus emlékeztet arra, hogy az általa idézett City-koncepcióról szóló kijelentés eredetije Cselovszki Zoltántól származik, aki a Fidesz Budapest-programjának kidolgozásában is részt vett, jelenleg pedig a belváros vagyonkezelő cégénél dolgozik. Steiner levelében meglepettségének ad hangot, amiért a belváros fejlesztéséről szóló szakmai konferencián Rogán nem tudott megjelenni, mint írja, "őszintén meglepett, hogy személyesen nem mertél kiállni erre a vitára. Nem értem, hogy ha a projekthez kötődő minden nyilvános eseményen megjelensz, miért állítod ki a helyettesedet velem vitázni. De nincs baj, Tóni." - olvasható a levélben. 

A volt polgármester szerint ha utóda elolvasta volna a tanácsnokként általa felügyelt Budapest Szíve programot és az arról szóló vitát, akkor "nem kellett volna az alpolgármestered drága idejét sajtótájékoztatókjra pazarolni". 

Steiner leszögezi: belvárosi lakosként, és belvárosi kötődésű politkusként szeretné Rogánt megnyugtatni, az V. kerület nincs veszélyben, az általa említettek pedig kizárólag a főváros központi régiójának fejlesztésére vonatkozik. (A főváros közigazgatásának megváltoztatásáról, a Kis-Budapest elképzelésről korábban az SZDSZ is kidolgozott egy javaslatot.) Az MSZP-s politikus szerint ha az említett City-koncepció megvalósulna, abból főként a belvárosiak profitálnának, mert kevesebb önkormányzati képviselőre volna szükség.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.