Utazás Luxemburgból Párizs szívébe: vonattal gyorsabb

Amint arról a Népszabadság nemrégiben beszámolt, április 3-án világcsúcsott döntött a TGV, amikor egyik szerelvényének végsebessége elérte az 574,8 km/h-t. A szuperexpresszt több új keleti vonalon is indítják, június 10-én a régóta óta várt Luxemburg-Párizs vonalon is.

Óriási érdeklődés előzi meg az új vonal megnyitását. Hosszú évek munkája eredményeképpen a jelenlegi több mint 3 órás vonatút alig két hónap múlva mindössze 2 óra 5 percre csökken, fejtörést okozva ezzel a luxemburgi nemzeti légitársaságnak.

A naponta 4 járatot üzemeltető Luxair minden bizonnyal kedvezőtlenebb alternatívát biztosít azon utasainak, akik a francia főváros szívébe igyekeznek. Noha a repülési idő „csak” egy óra, a beszállással együtt máris megvan a 2 óra, nem beszélve arról az előre kiszámíthatatlan menetidőről, amely a Charles de Gaulle repülőtértől a városközpontig tart.

A 320 km/h-s maximális, és 160 km/h-s átlagsebességet ígérő TGV „álomútra” az értékesítés első három napján 145 ezer jegyet adtak el, ebből 80 ezret 15 eurós reklám áron. Összehasonlításként mindössze annyit, hogy a nagyhercegség összlakossága alig haladja meg a 450 ezret.

Földes György
(Luxemburg)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.