Szijjártó Pétert megerősítették a Fidelitas élén

Ismét Szijjártó Pétert választották meg a küldöttek a Fidelitas elnökévé az ifjúsági szervezet Székesfehérváron tartott, kétnapos, vasárnap befejeződött VIII. tisztújító kongresszusán.

A szervezet országos ügyvezető alelnökeként a 25 éves szombathelyi Ágh Péternek szavazott bizalmat a kongresszus, továbbá az alelnöki posztra pályázó 26 jelölt közül 14 alelnököt választottak a küldöttek. A kongresszus első napján köszöntötte a küldötteket és beszédet mondott Orbán Viktor, a Fidesz-MPSZ elnöke, majd a 620 küldött elfogadta az elnökség beszámolóját, valamint módosította az alapszabályt és vasárnap megválasztotta a tisztségviselőket.

Az alapszabály módosítására  a választókerületi rendszerre való áttérés miatt került sor, továbbá azért, mert, mint Szijjártó Péter az MTI-nek elmondta, 17 évvel a rendszerváltoztatás után "még mindig küzdeni kell az alapvető emberi szabadságjogokért", s ezt a küzdelmet a fiataloknak fel kell tudniuk vállalni. A szervezet elnökének szavai szerint a 400 helyen, 11 ezer taggal működő, s az ország legnagyobb és legerősebb ifjúsági szervezetének számító Fidelitas a következő két évben meg kívánja őrizni és erősíteni a pozícióit.

Gondot fordít az utánpótlásra, továbbá annak ellenére, hogy a politikai elit "egy része hazugságaival megnyirbálta a politikába vetett bizalmat", fontosnak tartja, hogy a fiatalok részt vegyenek a közéletben, annak formálásában, és a döntések kialakításában.

A kongresszus munkájának befejezéseként megszavazta a "Mit kaptál Gyurcsány Ferenctől?" elnevezésű "hazugság-pályázat" kiírását, amit abból az alkalomból írnak ki, hogy május 26-án lesz egy éve, hogy elhangzott a balatonőszödi beszéd.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.