"Nem fogok bajuszt növeszteni"

Eörsi Mátyás személyében új frakcióvezetőt választott tegnap az SZDSZ képviselőcsoportja. Az általános frakcióvezető-helyettesi tisztségre Gusztos Pétert választották. Kóka János pártelnök a frakció ülése után úgy fogalmazott: az új vezetéstől a politikai vitában következetességet, a megoldáskeresésben pedig kompromisszumkészséget várnak.

A választás eredménye Kóka és riválisa, Fodor Gábor kiegyezését jelzi. Eörsi és Gusztos is elismeri, hogy volt előzetes megállapodás, s ezt támasztja alá az is, hogy a frakció nem állított több jelöltet. A 17, érvényesen voksoló képviselő közül Eörsit 16-an, Gusztost pedig 15-en támogatták. (Eörsi Kóka-párti, Gusztos pedig "semleges" - a fodoristák egy frakcióigazgatói tisztséggel vigasztalódhatnának.)

Lapunknak Eörsi látványos parlamenti megjelenést ígért, továbbá azt, hogy nem fog bajuszt növeszteni - vagyis nem kíván "Kuncze2-t" játszani. A két rivalizáló tábor együttműködésével szerinte nem lesz gondja, hiszen mindkettővel jó viszonyban van, mindkét tábor az együttműködésre törekszik.

Gusztos Péter alázatos és alapos munkát ígért. Megválasztása lapunknak adott nyilatkozata szerint az SZDSZ nyitottságát jelzi és az új generációnak szóló üzenet is egyben. Ez nagybetűvel is értendő: Gusztos az Új Generációból "nőtt ki".

Szavazatarány: 17-bõl 16-an mellette
Szavazatarány: 17-bõl 16-an mellette
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.