Chilis brokkoli kurkumás burgonyával
Előétel: Medvehagymás avokádókrém pirítóssal
Elkészítési idő: 30-40 perc
Hozzávalók 2 személyre: 75 dkg burgonya, 1 csokor brokkoli, 1 db zöldpaprika, 5-6 szem fekete olajbogyó, 1/2 csokor medvehagyma, 1 kk kurkuma, 1 db egész szárított chili-paprika, 2 dl paradicsom püré, 1/2 dl víz, 1 db érett avokádó, 5-6 szem zöld olajbogyó, 1 dl tejföl, só
Medvehagymás avokádókrém pirítóssal
Az avokádót a tejföllel elkeverjük (pépesítő géppel gyorsan megy) és 7-8 apróra szeletelt medvehagyma levelét és a vékony karikákra szeletelt zöld olajbogyót utólag adjuk hozzá, majd elkeverjük.
Ízlés szerint adhatunk hozzá egy kevés borsot vagy szárított bazsalikomot, oregánót, melyet előzőleg a tenyerünkben összemorzsoltunk.
Kurkumás burgonya
A burgonyát hasábokra szeleteljük és kurkumával elkevert vízbe egy kevés sóval megfőzzük.
Chilis brokkoli
A paprikát és a medvehagymát vékony, hoszszú szeletekre szeleteljük. Olajon a brokkolival - melyet előzőleg virágaira szedtünk - pároljuk 4-5 percig, néha megkeverjük.
Felöntjük a paradicsompürével, 1/2 dl vizet, sót, fekete olajbogyót és a chilit is beletesszük.
8-10 percig kis lángon főzzük, közben többször megkeverjük.
Tálaljuk friss salátával és paradicsommal.