A közlekedés megbénítását tervezik a Kossuth téri tüntetők

A közlekedés megbénításával fenyegetőzik a Kossuth téri tüntetők legújabb gyűjtőszervezete; csütörtöki bejelentésük szerint ha a kormány egy héten belül nem távozik az ország éléről, teljes blokád alá veszik az országot.

A Kossuth téren tüntetők szervezeteiből és magánszemélyekből alakult úgynevezett Nemzeti Felkelők nevű szerveződés szóvivője, Fáber Károly sajtótájékoztatón közölte: az Országgyűlés feloszlatását és a következő országgyűlési választásokig egy ideiglenes, pártfüggetlen nemzeti kormány kinevezését is követelik.

Hozzátette: ha követeléseiket április 20-ig nem teljesítik, állításuk szerint a hónap végéig tartó országos út- és vasútzáró blokád veszi kezdetét.

Az MTI kérdésére a szóvivő azt is elmondta, hogy a tervezett blokádról szóló hírek, melyek korábban már több internetes portálon is megjelentek, a saját véleményüket és követeléseiket tükrözik, azokat "ők helyezték el".

A Nemzeti Nyomozó Iroda helyettes szóvivője, Szabóné Csontos Stefánia a csütörtöki sajtótájékoztatót megelőzően az MTI-nek azt mondta, hogy lázadás előkészületének gyanúja miatt kedden nyomozást rendeltek el ismeretlen tettes ellen, mert több internetes oldalon is megjelent egy április 30-ai közúti blokádra szóló felhívás.

A rendőrség csütörtökön délután nem kívánt reagálni Fáber Károlynak arra a bejelentésére, hogy ők helyezték el a felhívásokat a honlapokon. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.