Hazajáró könyvek

Az új szolgáltatás a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és a III. kerület együttműködési megállapodásával jött létre annak érdekében, hogy a mozgásképtelen, vagy lakásukhoz kötött emberek is kölcsönözhessenek könyvet, DVD-t, vagy CD-t.


Elindult a Könyvet házhoz szolgáltatás Óbudán, amely elsősorban az idős, beteg, a mozgásukban korlátozott embereknek nyújt segítséget. A főváros több kerületében már évek óta működő rendszer III. kerületi bevezetéséről ma tartottak sajtótájékoztatót  Budapesten.

Bús Balázs, Óbuda első embere a tájékoztatón elmondta: az új szolgáltatás a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és a III. kerület együttműködési megállapodásával jött létre annak érdekében, hogy a mozgásképtelen, vagy lakásukhoz kötött emberek is kölcsönözhessenek könyvet, DVD-t, vagy CD-t. A kiszállítást a helyi szociális gondozók végzik, akik autóval  viszik a megrendelőhöz a kikölcsönzött könyvet - tette hozzá a  polgármester.

Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója elmondta, hogy a szolgáltatás öt éve indult el és már tizenhét fővárosi önkormányzat csatlakozott hozzá.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.