Filmre vitt siker?

Győzelmet vár a közös pályázattól a magyar és a horvát fél is - hangzott el a 2012-es labdarúgó Eb jövő heti, cardiffi helyszínkijelölése kapcsán tartandó prezentáció budapesti ismertetőjén.

"Biztos vagyok benne, hogy megkapjuk a rendezési jogot. Ezt arra alapozom, hogy valamennyi korábbi bemutatón jelen voltam, és mindegyiken mi szerepeltünk a legjobban - jelentette ki Vlatko Markovic, a horvát sportági szövetség elnöke. - Ha nem győzünk, az Európa problémája lesz, mi akkor sem haragszunk majd senkire, legföljebb bosszúságot érezhetünk, hiszen mindent megtettünk a sikerért."

Magyar részről Lamperth Mónika sportért is felelős önkormányzati és területfejlesztési miniszter biztosította támogatásáról a pályázati bizottságot, egyúttal bejelentette, hogy a kormány úgy döntött: a korábban megszavazott 200 millió mellett további 200 millió forinttal támogatja a Sport 21 utánpótlásprogramot.

Gyárfás Tamás, a pályázati bizottság hazai vezetője elárulta: a keddi prezentáción levetítenek egy háromdimenziós filmet, melynek üzenete, hogy a rendező városokat áthatja a futball és a labda szeretete. A két miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc és Ivo Sanader is beszédet mond majd a rendezés elnyerése érdekében, és elhangzik az Eb hivatalos dala, melyet tizenkilencen énekeltek lemezre. "Arról álmodom, hogy nyerünk" - tette hozzá Gyárfás.

Amint az köztudomású, az UEFA szerdán jelenti be, hogy a magyar-horvát és a lengyel-ukrán közös pályázat, valamint Olaszország önálló kandidatúrája közül melyiket ítélte győztesnek.

Barthez a Hõsök terén. Jelenet az Eb-pályázatra készült animációs filmbõl
Barthez a Hõsök terén. Jelenet az Eb-pályázatra készült animációs filmbõl
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.