Fővárosi koalíciós vihar egy pohár vízben

Az MSZP nem örül, mert Demszky lemondta a legutóbbi koalíciós egyeztetést, pedig volna miről beszélniük. A szocialista főpolgármester-helyettesek például nem kapták meg az összes munkakört, amit pedig Demszky megígért nekik.


A koalíciós egyeztető tanács azonnali összehívását kezdeményezte a főpolgármesternél az MSZP budapesti elnöke és frakcióvezetője. Burány Sándor és Steiner Pál azért írt ez ügyben levelet Demszky Gábornak, mert kedden lett volna egy egyeztetési forduló, de azt a főpolgármester munkatársai sms-ben lemondták, új időpontot pedig azóta sem jelöltek meg. (Az MTI szerint várhatóan pénteken lesz újabb egyeztetés.)

Az MSZP szerint volna mit megbeszélni. A negyedik fővárosi MSZP-SZDSZ-koalícióról szóló szerződést ugyanis március végégig kellett volna értékelni és újratárgyalni. A szocialisták szerint emellett rendezni kell a főpolgármester és helyetteseinek munkamegosztását, a főváros cégeinek irányításával kapcsolatos kérdéseket.

Horváth Csaba, humánpolitikai főpolgármester-helyettes egyelőre nem kapta meg a közművelődési intézmények felügyeletét, pedig a koalíciós szerződésben ebben állapodtak meg. Váratlanul érte a szocialistákat az is, hogy az SZDSZ - anélkül, hogy a koalíciós partnerrel előzetesen egyeztetett volna - lecserélte delegáltjait a közműcégek menedzsmentjében. Megbeszélést igényel az is, hogy a Főpolgármesteri Hivatal vállalkozási és vagyonkezelési ügyosztályának vezetőjét az illetékes főpolgármester-helyettessel, Hagyó Miklóssal való konzultáció nélkül váltotta le a főjegyző.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.