Határidőre nem lesz rend a Nagymező utcában

A Nagymező utcai mélygarázs-építés kivitelezője kedd délután háromnegyed ötig még nem kezdte meg a terület ideiglenes helyreállítását, noha a VI. kerületi önkormányzat határozata szerint éjfélig el kell kezdenie a  munkálatokat.


A terézvárosi önkormányzat azután kötelezte a kivitelező Murus Zrt.-t a munkaterület ideiglenes rendbe tételére, miután a  beruházó WK Bt-től visszavonta a közútkezelői, a burkolatbontási, valamint a szakhatósági hozzájárulást - közölte Szilágyi Erika, a VI. kerületi önkormányzat sajtóreferense, hozzáfűzve, ha a kivitelező nem kezdi meg a munkálatokat, az önkormányzat veszi át a területet. 

Beszámolt arról is, a beruházó WK Bt-nek a építési törmelék elszállíttatása mellett az utca mindkét oldalán ideiglenes járdával kell helyet adnia a gyalogosoknak, le kell fedetnie a kiásott közművet, el kell bontatnia a munkagödröket határoló palánkokat, továbbá biztosítania kell, hogy a tulajdonosok, illetve a bérlők akadály nélkül közelíthessék meg az ingatlanokat.

A Nagymező utca lakói már többször jelezték az önkormányzatnak,  hogy "tarthatatlan ez az állapot, mert ők sem tudnak bejutni az épületekbe" - mondta a sajtóreferens.

Egyelőre nem lehet tudni, mikor hoz jogerős döntést az építési engedély ügyében a szakhatóságként eljáró XIII. kerületi önkormányzat - jegyezte meg.

A 350 férőhelyes mélygarázsról szóló szerződést 2001-ben kötötte  meg a beruházóval a Terézvárosi Önkormányzat. Az építési engedély tavaly vált jogerőssé. A beruházás leállításáért több kerületi lakos  levélben fordult a kerületi jegyzőhöz, tiltakozásuknak pedig utcai demonstrációkkal adtak nyomatékot. Mivel a Fővárosi Főügyészség óvást emelt a mélygarázs építési engedélyét jóváhagyó másodfokú határozat ellen, a közigazgatási hivatal első fokon eljáró építési hatóságként a XIII. kerületi jegyzőt jelölte ki új eljárás lefolytatására.

(MTI)

Nagymezõ utca, 2007. 01. 24. - folyik a közmû kiváltás
Nagymezõ utca, 2007. 01. 24. - folyik a közmû kiváltás
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.