Kodály feketén, fehéren

Kodály Zoltán életműve ihlette Móser Zoltán fekete-fehér fényképeit, amelyekből a kiállítás és az album anyagát válogatták a kettős jubileumra: a zeneszerző 125 éve született és 40 éve halt meg.


Cantus Hungaricus - Kodály Zoltán emlékezete címmel nyílik meg Móser Zoltán fotókiállítása az Országos Idegennyelvű Könytvár (OIK) belső udvarában szerdán.

Kodály Zoltán életműve ihlette Móser Zoltán fekete-fehér fényképeit, amelyekből a kiállítás és az album anyagát válogatták a kettős jubileumra: a zeneszerző 125 éve született és 40 éve halt  meg.

Móser Zoltán fotóiból 2005-ben kétszer láthatott bemutatót a közönség a könyvtár aulájában és kiállítótermében: a lengyel kulturális esthez kapcsolódott a Varsó, ha szereted... című  tárlat, majd Bartók Béla halálának 60. évfordulójára emlékeztek fényképeivel.

Móser magyar-történelem szakos tanárként végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, 1965 óta fotózik. Első kiállításait még egyetemi évei alatt rendezték, azóta csaknem kétszáz tárlaton szerepelt. Harminc önálló albuma jelent meg és könyvekhez is készített illusztrációkat. Negyedszázada jelennek meg írásai a mai magyar irodalom, a modern művészet, fotóesztétika, a magyar középkor, a népköltészet és népzene témáiból. Több, a magyar művelődéstörténetről és a magyar középkorról szóló tévéfilm forgatókönyvét írta.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.