A Doors alapító tagjai Budapesten

A legendás amerikai The Doors együttes létrehozásának 40. évfordulójához kapcsolódva Ray Manzarek billentyűs és Robby Krieger gitáros - mindkettő a zenekar alapító tagja, július 7-én este Budapesten, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon ad koncertet, új zenészekkel kiegészülve – közölte a szervező Showtime Budapest ügynökség.

A hatvanas évek egyik legjelentősebb kultikus zenekarának frontembere, a fantasztikus hangú és kisugárzású Jim Morrison 1971-ben meghalt - vagy titokzatos körülmények között eltűnt - állítják sokan. Rajta kívül hiányozni fog az eredeti dobos, John Densmore is.

A Showtime Budapest tájékoztatása szerint a budapesti koncerten a Doors-klasszikusok közül várhatóan elhangzik a Roadhouse Blues, a Break On Through, a Love Me Two Times, a People Are Strange, a Touch Me, a When The Music’s Over, a Riders On The Storm, az L. A. Woman, a Waiting For The Sun, és nem maradhat el a Light My Fire sem.

Az együttes annak idején ötéves fennállása alatt nem járt Magyarországon, de Európában is csak néhány koncertet adott - Angliában, Németországban, a Benelux-államokban és s Skandináv-félsziget országaiban.

Bár mindenki tudja, hogy Jim Morrison pótolhatatlan, ez a koncert az eredeti tagok, zeneszerzők bevonásával megpróbál emléket állítani a formációnak és frontemberének.

A koncertsorozat - a The Doors híres dalának nyomán - Riders On The Storm címet kapta. A turnén Brett Scallionst, az ugyancsak amerikai együttes volt énekese - Ray Manzarek és Robby Krieger választása alapján - csatlakozik a Doors-tagokhoz.

- Nagyon örülünk, hogy (Brett) csatlakozott hozzánk. Fantasztikus hangja van, és nagyon karizmatikus egyéniség - mondta róla Manzarek.

- Jim Morrisont sohasem lehetett helyettesíteni, de ez a projekt másról szól: arról, hogy testet öltsön az a munka, amelyet Jimmel végeztünk - hangsúlyozta Krieger

A Fuel, amelynek Brett Scallions több mint egy évtizeden át volt a tagja, számos platinalemezzel büszkélkedhet. Az énekes szintén nagyon örül, hogy Manzarekkel és Kriegerrel dolgozhat. "Nagyon büszke vagyok, hogy részese lehetek ennek a projektnek" - nyilatkozta.

A 40. évforduló alkalmából egyébként az idén már megjelentek, illetve megjelenésre várnak a zenekar technikailag megújított eredeti felvételei, sorlemezei.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.