Kigyulladt egy vágóhíd Lajosmizsén

Kigyulladt egy vágóhíd hétfőn reggel Lajosmizse mellett. Az  alumíniumborítású szerkezet szigetelése kapott lángra, a füst a környéken élők egészségét nem veszélyezteti - közölte a katasztrófavédelem.

A négyes fokozatúnak minősített tűz oltásához Kecskemétről, Lajosmizséről, Kiskunfélegyházáról és Dabasról kilenc tűzoltókocsival 35 tűzoltó érkezett a helyszínre - mondta a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese, Disztl János őrnagy.

Az ezer négyzetméteres csarnok izzó felületét hűtik a tűzoltók, az épületben a berendezések a tűz martalékává váltak. Személyi sérülés nem történt. A vágóhídon nem voltak állatok. A károk felmérése csak órák múlva kezdődhet meg, mert a csarnokban és környékén hatalmas a füst.

A füst, amely elérte Lajosmizse lakott területét, nem mérgező, az egészségre nem ártalmas - mondta Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Hozzátette, hogy a helyszínen a tűzoltók légzőkészülékben dolgoznak, de a füst a lakott területre érve már annyira felhígul, hogy az egészségre nem veszélyes. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.