Cselgáncs Eb: kikaptak a magyarok

Magyar szempontból meglepő vereségekkel kezdődött a belgrádi cselgáncs Európa-bajnokság középső versenynapja: Braun Ákos, ifj. Nagysolymosi Sándor és Szabó Brigitta is alulmaradt.

A vb- és Eb-aranyérmes Braun (73 kg) első - és talán utolsó - mérkőzésén a fehérorosz Szjamjonauval találkozott, és ellenfelének két intésével csakhamar jukónyi előnyre tett szert. Ezután jött azonban a feketeleves: 13 mp-cel a vége előtt a paksiak büszkeségét is megintették, majd az utolsó (!) másodpercben riválisa egy lábfelszedésért - szaknyelven "tolós grúz" technikáért - vazarit kapott, és nyert.

A 81 kg-os ifj. Nagysolymosi első meccsén szinte brillírozott: fáradhatatlan támadásaival négy kokát és egy-egy jukót és vazarit ért el a bolgár Dimitrovval szemben, aki mindössze egy kokát tudott összehozni. Következett a "rágósabb falat", a kellemetlen stílusú grúz Bajndurasvili, aki 0:39 percnél egy dobással vazarihoz jutott, majd egy kokát követően 4 mp-cel a dudaszó előtt ippont érő átforgatással vetett véget a küzdelemnek.

Nem járt jobban Szabó Brigitta (63) sem, a tatabányai dzsúdós a találkozó derekán egy megkontrázott akciójából vazaris hátrányba került a horvát Miskovic ellen. Ezután már hiába erőltette a támadást, értékelhető mozzanat híján kikapott.

Mészáros Anett is vereséget szenvedett. A 70 kg-os paksi dzsúdós elsőként a brit Conwayjel akaszkodott össze, és egy intésért, illetve dobásért megítélt kokával magabiztosan nyert. Nemsokára ismét tatamira szólították a francia Emane ellen, és egy páros figyelmeztetés után a hajrában az Eb-bronzérmest intették, így színes bőrű riválisa nyert.

Ungvái bizakodó

Érthető csalódottsággal nyilatkozott pénteki ötödik helye után Ungvári Miklós (66 kg) a belgrádi cselgáncs Európa-bajnokság középső versenynapjának reggelén.

"Tegnap délután óta agyalok a szereplésemen, és végső soron csak a szellemi fáradtságnak tudom tulajdonítani. Fizikálisan elvileg jó formában vagyok, de fejben nem tudtam ellenfeleim fölé kerekedni, a holland srác a sok közös edzőtáborozás során nagyon felkészült belőlem, a bronzmeccsen a francia pedig egyszerűen túljárt az eszemen. Tény, hogy a hathetes kőkemény felkészülés sokat kivett belőlünk. A most kezdődött olimpiai kvalifikációs versenyfutásban tehát ötödik vagyok a ranglistán, a hátralévő tavaszi három Világkupa-viadalon viszont mindenképpen javítani akarok" - mondta az MTI-nek a 2002-ben Eb-aranyérmes, míg a 2005-ös kairói világbajnokságon harmadik kecskeméti klasszis.

Ungvári hozzátette: az igazi csúcsformát szeptemberben, a riói vb-n kell futni, mert onnan az első hat helyezett közvetlenül kijut a jövő évi, pekingi nyári játékokra, és akkor nem kell a Vk-pontverseny miatt izgulni.

Ellopták a kamerát

Kellemetlen közjáték rontotta tovább a magyar küldöttség hangulatát a belgrádi cselgáncs Európa-bajnokságon, miután ellopták az egyik edző kameráját. A kecskeméti Barcsik Zoltán a bejáratnál leadta a táskáját átvilágításra, ám mire a fémdetektoros kapun áthaladva a gép túloldalára ért, már csak hűlt helyét találta annak. A szerb őrök csak széttárták a karjukat, mondván, a nagy forgatagban nem követték nyomon a csomag útját. Szerencsére a plafonon lévő biztonsági kamera felvett mindent, és amikor megnézték a szalagot, kiderült, hogy a grúz delegációból emelte el valaki a táskát. Ők először letagadták a lopást, ám amikor szembesültek a videofelvétellel, szégyenkezve visszaadták a Hírös JC trénerének a tulajdonát. (MTI)

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.