Radarengedély április végére

A tubesi radar építési engedélyét a honvédelmi tárca egyik hivatala adja ki, ha pedig fellebbezés érkezik, azt másodfokon a honvédelmi miniszter bírálja el. - Első pillantásra szokatlan megoldás, ám ez nem azt jelenti, hogy az engedélyben kizárólag a katonai megfontolások érvényesülnének - hangsúlyozta kérdésünkre Gulyás András, a HM Központi Ellenőrzési és Hatósági Hivatala építéshatósági osztályának vezetője. Az ezredes leszögezte: a szakhatósági állásfoglalásokat figyelembe kell venniük, így a környezetvédelmi és más szempontok is érvényesülnek.

Gulyás tájékoztatása szerint várhatóan április második felében meglesz az építési engedély. Ekkor az érintett feleknek is van tizenöt napjuk arra, hogy döntsenek az esetleges fellebbezésről. Az elsőfokú határozat ellen az építéshatósági osztálynál lehet fellebbezni, és azt a honvédelmi miniszter bírálja el.

Az ezredes elmondta: eddig Pécs önkormányzata, négy civil szervezet és több mint hatvan magánszemély jelezte, hogy ügyfélként kíván közreműködni az eljárásban. Ők valamennyien kézhez kapják majd az építési engedélyt. Az építési terv egy része viszont nem publikus: az építmény belső kialakítása szolgálati titoknak minősül. (L. K.)

Betekintés: Deák András pécsi lakosnak Gulyás ezredes mutaja a radar makettjét
Betekintés: Deák András pécsi lakosnak Gulyás ezredes mutaja a radar makettjét
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.