Kóka támadásra kényszerült: "az elefántot bekergették a porcelánboltba"

Lapunk Vélemény-oldalán Haskó László orvos értékeli a helyzetet azután, hogy kiderült: "az SZDSZ új elnökének első próbatétele az egészségügyi program melletti kiállás lesz. Az történt ugyanis, hogy az e tekintetben meghatározó két pártpolitikus - Kuncze Gábor és Molnár Lajos - kilépett a csapatból. Kuncze elegánsan, Molnár érthetetlenül. Kóka elnök, dinamikus fiatal menedzserhez méltóan, támadással védekezik: ha az MSZP tovább ellenzi a szerinte egyedül üdvözítő „több-biztosítós modellt”, akkor véget vet a koalíciónak. Az elefántot bekergették a porcelánboltba.

A liberális párt nevében Molnár, sajnálatosan méltatlan stílusban kezdett bele a valóban elkerülhetetlen változtatásokba. A szereplők és a közvélemény beavatása a történések lényegébe ezúttal minden mértéket alulmúlt. Ezért van az, hogy tartalmi hibákra csak mostanában lehet gyanakodni. Az ellátás centralizálása (ágyszámcsökkentés, kórházbezárás), a járulékbehajtás szigorítása és a copayment elvének bevezetése (vizitdíj, dobozdíj, ágydíj) valószínűleg szükséges lépések, de a lényegen csak keveset változtatnak."

"Molnár miniszter úr ténykedése (ha többet nem is), annyi eredményt hozott, hogy a tárcát kezükben tartó liberálisok ráérjenek még egyszer átgondolni, vajon hajt-e a tatár, hajt-e a konvergenciaprogram és vajon hány százalékot visz el a remélt 2010-es tízből a mostani türelmetlenség és indokolatlanul nagy önbizalom. A Fidesszel (és a KDNP-vel) sajnos nem lehet tárgyalni, de a többiekkel igen, és kell is."

(Haskó László teljes cikke a Népszabadság szombati számában, a Vélemény rovatban jelenik meg.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.