"Nem táncolunk vissza"

Kökény Mihály, az MSZP szakpolitikusa:

- Komoly érdemei vannak az egészségügyi reform felgyorsításában a leköszönt miniszternek. Molnár Lajos jelentős időszakban nehéz feladatot vállalt. Távozásának nyilván személyes okai vannak. Az egészségügyi reformot folytatjuk, attól "nem táncolunk vissza".

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője:

- Megbukott a kormány egészségügyi politikája. Molnár Lajos bukása törvényszerű volt, s valójában a kormányzati politika válságát jelzi. A miniszter lemondásával a közigazgatási reform után már a második nagy ívű vállalkozása bukik meg a Gyurcsány-kormánynak. "Ahány lépés, annyi bukás." A Fidesz egészségügyi programja szerint vissza kell térni a 2002-es alapokhoz, a gyógyszerárak stabilitásához, az egészségügyi források bővítéséhez, valamint 2001-es privatizációs törvényhez, amely csak a nonprofit szakmai szervezeteknek teszi lehetővé, hogy egészségügyi ellátást átvegyenek.

Hock Zoltán, az MDF elnökhelyettese:

- Molnár Lajos többet segített volna az egészségügyön, ha hamarabb lemond. A távozó minisztert az MDF "egy olyan gyáva hajóskapitánynak" tekinti, aki először bekormányozza a hajót a viharba, majd az óceán közepén mentőcsónakba ugrik, és hátrahagyja a süllyedő hajót a legénységével. Ezzel a gyáva lépéssel az SZDSZ és a kormány is bebizonyította, hogy nem képes levezényelni a több sebből vérző egészségügy átalakítását. Azzal, hogy a miniszterelnök elfogadta Molnár lemondását, beismerte, hogy rossz úton halad az egészségügyi reform.

Halász Zsuzsa, a KDNP szóvivője:

- Mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy az üzleti érdekeket szem előtt tartó folyamat, amelyet Molnár Lajos úgymond reformként az egészségügyben elindított, egyértelműen betegellenes. Hogy idáig jutottak a dolgok az egészségügyben, nemcsak Molnár bűne, hanem a kormányé és személy szerint Gyurcsány Ferencé, aki hagyta idáig fajulni a folyamatokat. Távozásával azért van csak "némileg" megnyugodva a KDNP, mert az egészségügyi miniszteri posztra a jelölés joga ismét az SZDSZ-é, amely mániákusan ragaszkodik a magánbiztosítók térnyeréséhez.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.