Hankook-telek: a fideszes képviselő független szakértőket kér

Dorkota Lajos fideszes országgyűlési képviselő arra kéri a kormányt, hogy független szakértőkkel vizsgáltassa meg a gazdasági tárca eljárását a Hankook-telek ügyében.

A politikus szerint négy magánszemély jóval értéke alatt jutott a földterülethez, amelyen a Hankook gumigyára épül Dunaújvárosban. Tegnapi sajtótájékoztatóján közölte: a város szocialista vezetése a gazdasági minisztériumtól származó bennfentes információkra alapozva ingatlanfelvásárlásra kért fel üzletembereket. A területet értéken alul apportálta egy magántársaságba, amely rá egy hétre jelentős haszonnal továbbértékesítette azt. A gazdasági tárca az ügylethez 15 milliárd forint közpénzt, a Hankooknak pedig ötmilliárd forint adókedvezményt biztosított, emellett soron kívüli eljárásra kérte a hatóságokat. Dorkota azt reméli, a rendőrségi nyomozás választ ad az ügyben felmerülő kérdésekre, ugyanis a Fejér megyei rendőrkapitányság elrendelte a nyomozást a hűtlen kezelés miatt ismeretlen tettes ellen tett feljelentés nyomán.

Dunaújváros MSZP-s polgármestere, az ugyancsak országgyűlési képviselő Kálmán András szerint Dorkota, a város alpolgármesterének megszólalása tipikus példája annak, hogyan lehet tönkretenni egy reményteljes beruházás hírét. Közölte, hogy egy szó sem igaz a telekspekulációval kapcsolatos állításokból.

Az önkormányzat a területet ugyanazért az összegért értékesítette, mint az érintett magánszemélyek, akik egyébként soha nem jutottak a területhez. Mint kiderült: az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó magánszemélyek ugyanis az önkormányzattal közösen létrehozott Pentele Projekt Kft. révén egy 116 hektáros ipari terület kialakításában vettek részt, ahol a Hankook gyár is felépül.

Ingatlanfejlesztés vagy telekspekuláció?
Ingatlanfejlesztés vagy telekspekuláció?
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.