Az egészségügyi reform bukásaként értékeli Molnár távozását a Fidesz

Megbukott a kormány egészségügyi politikája - így értékelte Molnár Lajos szakminiszter lemondását Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki politikus szerint törvényszerű volt Molnár Lajos bukása, ami - tette hozzá - valójában a kormányzati politika válságát jelzi.

A miniszter lemondásával a közigazgatási reform után már a második nagy ívű vállalkozása bukik meg a Gyurcsány-kormánynak - fogalmazott Navracsics Tibor. Mint mondta, a kormány szerint április 1-től jött volna az egészségügyi reform könnyebb része, ám úgy tűnik, négy nap után mégis ebbe fáradt bele a miniszter.

Navravics Tibor hangsúlyozta: nem önmagában Molnár Lajos személye az érdekes, bár jól jelképezte a kormány politikáját, ahogyan a volt miniszter "semmibe vette a szakmai szervezetek véleményét". "Ahány lépés, annyi bukás" - így jellemezte a kormányzati a politikát a Fidesz frakcióvezetője, aki szerint a kabinet most már az egészségügy területén is szemben áll a társadalommal.

A Fidesz frakcióvezetője arra figyelmeztetett, hogy Molnár Lajos lemondása ellenére továbbra is napirenden van a több biztosítós modell kialakítása, valamint az egészségbiztosítás privatizációja, amit a Fidesz elfogadhatatlannak tart. Hozzátette: a Fidesz egészségügyi programja szerint vissza kell térni a 2002-es alapokhoz, a gyógyszerárak stabilitásához, az egészségügyi források bővítéséhez, valamint 2001-es privatizációs törvényhez, amely csak a nonprofit szakmai szervezeteknek teszi lehetővé, hogy egészségügyi ellátást átvegyenek.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője a miniszter lemondása kapcsán azt mondta: úgy tűnik, a kormányban és a kormányzati kommunikációban teljes a káosz, hiszen először arról adtak ki közleményt, hogy a kormány átalakítása nincs napirenden, majd másfél óra múlva már Molnár távozásáról szóltak a hírek.

(MTI)

Navracsics Tibor
Navracsics Tibor
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.