Repa Imre: "nem kértek fel az egészségügyi tárca vezetésére"

Repa Imre orvosprofesszor nem kapott felkérést az egészségügyi tárca vezetésére. Ezt a Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgatója, az Államreform Bizottság tagja azt követően mondta el az MTI  érdeklődésére, miután bejelentették Molnár Lajos egészségügyi miniszter lemondását.

"Én erről nem tudok, hivatalos megkeresést nem kaptam" - mondta a főigazgató, majd a kérdést megelőzve hozzátette: így az sem aktuális, hogy vállalnám-e. "Egyébként meg rengeteg feladatom van a kaposvári kórházban és a Kaposvári Egyetemen" - hangsúlyozta.

Repa Imre arra a kérdésre, hogy mint az egészségügyi reform kidolgozásában résztvevő, s ennek kapcsán az elmúlt hetekben a médiában az egyik legtöbbet megszólaló szakember, kit tartana alkalmasnak az egészségügyi tárca élére, azt mondta: "aki élvezi mindkét politikai oldal bizalmát".

A miniszter lemondásáról szóló hírt mindössze egyetlen mondattal  kommentálta: "nagyon bízom abban, hogy Molnár Lajos távozásával a megkezdett folyamat nem áll le, ellenkező esetben az ország 400 milliárd forint fejlesztéstől esik el". (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.