A gyógyszerész kamara üdvözölte Molnár lemondását

A Magyar Gyógyszerész Kamara (MGYK) üdvözli Molnár Lajos egészségügyi miniszter lemondását; a köztestület reméli, hogy a miniszter távozása után lehetőség nyílik a szakma és a minisztérium közötti érdemi egyeztetésre - közölte az MGYK szerdán.

Molnár Lajos az egészségügy átalakításával kapcsolatban elmulasztotta a szükséges szakmai és társadalmi egyeztetések lefolytatását, a javaslatai nyomán született kormányzati intézkedések jelentősen rontották az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzájutást, a kiszámíthatóságot és a biztonságot - olvasható a távirati irodához eljuttatott közleményben.

Mint Horváth Tamás kamarai elnök közleményében fogalmaz, a miniszter személyes ellentétek miatt szüntette meg a rendszerváltás egyik eredményeként létrejött, hatósági és érdekvédelmi feladataikat sikeresen ellátó kamarákat.

A gyógyszerészek remélik, hogy a miniszter távozása után lehetőség nyílik a szakmai kamarák és a szakminisztérium közötti  érdemi egyeztetésre, a rossz irányba mutató folyamatok visszafordítására és a gyógyszerellátás liberalizációjának újragondolására - olvasható a közleményben.

A kamara kész arra, hogy szakmai tapasztalatát, tudását, befolyását latba vesse a betegek, a gyógyszerellátás és az egészségügy problémáinak megoldása érdekében, és azonnal  tárgyalásokat kezdjen a minisztériummal a megoldások kidolgozására.

"A kamara úgy látja, hogy a lemondás egyenes következménye a miniszter és szakma, a miniszter és a társadalom közötti  konfliktusnak" - áll a távirati irodához eljuttatott közleményben.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.